7 דברים שחובה לבדוק לפני בחירת פסטיבל

Nelly Weissfeld | 26.05.2019

שתפו את החברים

פסטיבלים הם ללא ספק אחת החוויות היותר מהנות בחיים מאחורי כל פסטיבל עומדת הפקה מסובכת ועמוסה אשר תפקידה להבטיח שהכל ילך חלק וקהל המבקרים ייהנה מכל רגע.
אבל, על אף המאמצים, לפעמים דברים לא מסתדרים וההפקה עושה טעויות כבדות אשר יכולות להרוס לגמרי את החוויה המדהימה של הפסטיבל.
מהם הדברים הכי חשובים שההפקה צריכה לשים לב אליהם ולתת להם יתר תשומת לב?
שאלנו מספר רייברים כבדים המבקרים בפסטיבלים ברחבי העולם והגענו למסקנות מעניינות.

מזג אוויר

זה אמנם נשמע מובן מאליו, אבל הפקות רבות של פסטיבלים מתעלמות מתנאי מזג האוויר או אף מתרצות את מזג האוויר בכישלונות.
"הייתי בפסטיבל בהולנד, הם ידעו כל השבוע שהולך לרדת גשם בסוף שבוע אבל היתה רק במה אחת מתוך 5 שהיו מקורות. בסופו של דבר כולם נדחסו לבמה המקורה והיה שם צפוף ומזעזע, הגשם לא הפסיק לרדת ופשוט הלכנו הביתה."
אמנם זה נראה לנו כישראלים מובן מאליו שלא יורד גשם בקיץ, אבל באירופה אין לדעת איך יראה יום למחרת והפקות צריכות לדאוג שאם יש התראות גשם אז לכסות יותר אזורים. כנ"ל לגבי חום – אם קיים עומס חום כבד, להנגיש מים ולהפציר באנשים לשתות.

דרכי הגעה

דרכי הגעה לפסטיבל זה אחד מהדברים הכי חשובים בעת התכנון- "איך אנשים יגיעו לפסטיבל?". כאשר מדובר בפסטיבל קמפינג, הרי מובן כי אנשים יעדיפו להגיע ברכבים בשביל להביא איתם את הציוד בנוחות ויש להיערך מבחינת חנייה רבה. אבל, פסטיבלים רבים שוכחים ממבקרי היום של פסטיבל עם קמפינג ולא מארגנים גם לאנשים האלה את דרכי ההגעה והחזרה. הרי זה מובן שאם אנשים מגיעים לפסטיבל יום אז הם יעדיפו להגיע ללא רכב (בשביל לשתות) ויש להיערך עם שאטלים אשר יביאו אותם לעורקי תחבורה ציבורית ראשיים.
"בדפקון 1 לא היתה דרך להגיע עם שאטל רק ליום אחד אז בסוף הייתי צריכה לוותר על הכרטיס".

טוקונים

אין מכה יותר מעצבנת בפסטיבלים בחו"ל מאשר הטוקונים. למי שלא מכיר – בפסטיבל רבים, ניתן לקנות אוכל ושתייה אך ורק עם טוקונים אשר נמכרים בנפרד, זאת על מנת להפוך את הרכישה למהירה יותר ולפטור את הצורך של המוכרים להתעסק עם כסף. הטוקונים הם גם המצאה מבריקה של הפסטיבלים להרוויח יותר כסף, מאחר ואנשים "נאלצים" לרכוש כמות מינמלית של טוקונים והם גם לא מחשבים במקום כמה עולה להם השתייה כאשר הם משלמים 1 או 1.5 טוקונים. בסוף כל פסטיבל אנשים נתקעים עם כמויות של טוקונים שכמובן אינם ניתנים להחזרה.
"אני תמיד קונה כמות קטנה של טוקונים בדיוק למה שאני צריך, חברים שלי תמיד קונים מלא ואז נתקעים עם זה. אני מעדיף לקנות קצת ואז ללכת לקנות עוד אם אני באמת צריך, או להתחלק עם חברים".

מים

פסטיבלים רבים מחרימים מאנשים שלוקרים או כל כלי אחר למלא ולאחסן איתו מים. זה מובן בהחלט שפסטיבל צריך להרוויח כסף, אבל מים זה צורך בסיסי ולא יכול להיות שאפשר יהיה לשתות רק מתוך שירותים ליד האסלה. פסטיבלים צריכים ליצור נקודות של שתיית מים ולאפשר לאנשים להכניס מיכלי שתייה ריקים למילוי או לחילופין למכור מיכלים משלהם.
"במיסטרלינד ליד אמסטרדם אפשר היה לקנות מיכל מים ממותג ואז להכניס אותו איתך לפסטיבל ולהסתובב איתו כל היום. היו להם גם "ברי מים" שאפשר היה למלא בהם את המיכל הזה בחינם".

אבטחה שאוהבת להחרים

אבטחה היא כמובן הדבר הכי חשוב בפסטיבל ובטחון קודם לכל.
הבעיה היא כאשר האבטחה מחרימה לכם משהו שהם לא אמורים להחרים על פי הנהלים, רק כי הם לא בטוחים. לכן, אם אתם הולכים לפסטיבל ורוצים להביא דגלים, מתנפחים או צעצועים למניהם, רצוי לשלוח קודם מייל או הודעה בפייסבוק להפקה ולוודא איתם שמותר, וכך תהיה להם אסמכתא להראות לאיש הביטחון הנוקשה. הדבר נכון גם לסוגי תרופות, קרם הגנה וכו'.

"הייתי בפסטיבל ליד אמסטרדם והגעתי עם דגל ישראל ושלט עם תמונה של אמן שאני אוהבת והחרימו לי את שניהם בכניסה. את השלט זרקו ואת הדגל הכריחו אותי להשאיר אצל המשטרה ולקחת בסוף הערב. נורא כעסתי וכתבתי מכתב זועף להפקה שזה בניגוד לתקנון שלהם וקיבלתי 2 כרטיסי VIP לשנה הבאה!".

שירותים

אין דבר יותר מעצבן מאשר לעמוד בתור ארוך לשירותים כימיים בפסטיבל ואז אחרי זה עוד לראות שאין סבון בכיור. הפקת פסטיבל צריכה לשים דגש על אזור השירותים, לא לגבות עליהם כסף, ולדאוג שיהיו מספיק תאים ושתמיד יהיה נקי.
"בטומורולנד בקמפינג לפני כמה שנים היו שירותים כימיים. זה היה נורא כי ביום הראשון הם היו בסדר אבל אז ביום הרביעי כבר רצית למות ולא להשתמש בהם. המזל הוא שלפני כמה שנים בנו שם שירותים רגילים ועכשיו גם תמיד יש שם מנקים שדואגים שהכל נקי ומסודר."

פסולת

בעיית הפלסטיק בעולם הולכת ומחריפה ואי אפשר להתעלם מכך. כל מי שאי פעם היה בפסטיבל ראה ונחרד מכמויות הפלסטיק המטורפות שנזרקות על הרצפה בסיומו של כל ערב. לכן זוהי תפקידה של ההפקה לדאוג לכך שהשימוש בפלסטיק יצומצם ולהתחיל למכור כוסות פלסטיק קשיחות עם פיקדונות.
הדבר כבר עובד בהמון פסטיבלים ברחבי העולם אבל צריך להתפשט ליותר פסטיבלים."
"אני הולכת להמון פסטיבלים ואני רואה אותם מוכרים בקבוקים ללא פקק כדי שאנשים לא יוכלו למלא את הבקבוק אלא לקנות בקבוק חדש. אני חושבת שזה פשוט מזעזע ושעם כל הכבוד לרצון להרוויח כסף, אפשר לעשות את זה בדרכים שלא מזהמות את העולם שלנו. בגלל זה אני תמיד "מבריחה" איתי פקקים או מבקשת שלוקים מאנשים שנמצאים ליד הברזייה ויש להם איזה כוס. אני לא אקנה 10 בקבוקי מים בערב".

קרדיט תמונה: ADINAYEV עבור INSOMNIAC EVENTS

נושמים מוזיקה אלקטרונית?
הצטרפו אלינו באינסטגרם ובטלגרם לעדכונים, הטבות וידיעות בלעדיות לפני כולם.
מכורים ממש? הצטרפו לקהילת הרייברים של ישראל

קראו עוד על:

שתפו את החברים

עשוי לעניין אותך

נשמח לשוחח אתכם

צרו איתנו קשר

07-777-84449

בימים א'-ה' בין השעות 10:00-20:30

x
נשמח לשוחח איתך

אנא מלאו את הפרטים ונדבר בהקדם