9 סרטי המוזיקה שאסור לכם לפספס בנטפליקס

Nelly Weissfeld | 11.01.2019

שתפו את החברים

נטפליקס ומוזיקה הם חלק מהדברים המדהימים ביותר בחיים, אז מה יותר טוב מלשלב בניהם?

שירות הסטרימינג הפופולארי מארח עשרות סרטי דוקו נפלאים על עולם המוזיקה לסוגיו. מתיעוד חייהם של אמנים כמו אביצ'י ועד לסקירת פסטיבלים מטורפים כמו טומורולנד.

אז איפה מתחילים? הכנו לכם סקירה של סרטי הדוקו-מוזיקה המומלצים ביותר בנטפליקס, רק להיזהר שלא להתמכר ☺

Sample This (2013)

הסרט מנתח את המנגינה המפורסמת של ה-Incredible Bongo Band, ה- Apache Break ואיך היא סומפלה במהלך ההיסטוריה של מוזיקת ההיפ הופ ואף עיצבה את הז'אנר. הקריינות בסרט מתבצעת על ידי אגדת הגלאם-רוק מלהקת קיס – ג'ון סימונס (כן זה עם הלשון), וכוללת ראיונות עם אמנים מוכשרים כמו המפיק והמתופף Questlove, Melle Bell ו- Grandmaster Caz. כמו כן, בסרט תמצאו את Africa Bambaataa ו- Kool Herc. הסרט יתאים מאוד לחובבי ההיפ הופ ולאלה שרוצים לדעת מה מקורם של הביטים והמנגינות הקלאסיות באחד הז'אנרים המובילים בעולם.

 

Searching for the Sugarman (2012)

במשך רוב חייו, רק משפחתו וחבריו של סיקסטו רודריגז הכירו אותו. אך הדבר נכון רק אם לא חייתם במדינת האפרטהייד הסגורה –דרום אפריקה. שם, שני אלבומיו נמכרו יותר מאלביס פרסלי והביטלס.
בדרום אפריקה, רודריגז היה נחשב לאמן בסדר גודל של בוב דילן או קט סטיבנס, אך לו לא היה כל מושג על כך. הסרט מגולל את סיפורו היוצא דופן של רודריגז שללא ידיעתו, היה אחד האייקונים הגדולים של תנועת ההתנגדות לאפרטהייד עד כדי כך שהממשלה הפיצה שמועות על מותו. יוצר הסרט מוצא את רודריגז שעבד רוב חייו באתרי בנייה ומתעד את חזרתו לעולם המוזיקה אחרי שנים רבות. הסרט היה להצלחה גדולה בכל רחבי העולם ואף זכה בפרס האוסקר לסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר בשנת 2012, כמובן שבעקבות זאת הקריירה של רודריגז זכתה להצלחה שהוא חיכה לה כל כך הרבה שנים.

 

I’ll Sleep When I’m Dead (2016)

סרט מעולה בשביל חובבי ה-EDM. עם כותרת של אמא פולניה, הסרט מגולל את הרפתקאותיו של הדיג'יי, מפיק ואיש העסקים המצליח סטיב איוקי. I’ll Sleep When I’m Dead ייספר לכם את הסיפור מאחורי הפרסונה הכובשת, העבודה הקשה מאחורי הקלעים וכמובן ההצלחה שבסופה.

 

Hip Hop Evolution (2016)

הסרט עוקב אחר ההיסטוריה של מה שהיום הוא אחד מהז'אנרים המוזיקליים המובילים בעולם. העלילה מוצגת על ידי הראפר והמגיש הקנדי Shad וכוללת ראיונות עם כמה מהאגדות של הסצינה כמו Grandmaster Flash, Furious Five, Public Enemy והרכב ה- NWA האגדיים ממנו צמח הראפר ד"ר דרה ואייס קיוב. הסרט מספר על התפתחות ההיפ-הופ בראשית ימיו, איך הוא התנתק מהדיסקו וכיצד הוא הפך למיינסטרים יחד עם הופעת הגנגסטר ראפ. צפייה חובה לכל מעריץ היפ-הופ באשר הוא.

 

Daft Punk Unchained (2015)

כשחושבים על הרכבי המוזיקה האלקטרונית האייקונים בעולם, שמם של דאפט פאנק עולה בראש הרשימה. הסרט בוחן את הקריירה ארוכת השנים שלהם, עוד מאז שהיו בהרכב בשם Darlin’ והוא בוחן את עלייתם לתהילה ואת ההצלחה שלהם עד היום. הסרט אמנם לא מציג ראיונות עם השניים אך הוא מציג שיחות וראיונות שבוצעו עם אמנים רבים מהתעשייה שעבדו איתם בעבר ושיכולים לשפוך קצת אור על המסתורין שלהם ועל דרך העבודה איתם. Giorgio Marauder, Pharrell Williams ו- Nile Rodgers מספרים על החוויה המוזיקלית שעברו יחד עם הצמד. מבט נפלא על הצמד שעשה מוזיקה אלקטרונית הרבה לפני שכולם היו "דיג'יים".

Mr. Dynamite: The Rise of James Brown (2014)

איפה היתה המוזיקה היום אלמלא המוזיקאי האגדי ג'יימס בראון?

הסרט(שהופק על ידי מיק ג'אנר) עוקב אחרי המסע המוזיקלי שלו מ- R&B ועד פאנק ונותן הצצה לעולמו של ה- Godfather of Soul. הסרט כולל ראיונות עם כוכבי ענק Little Richard, Bootsy Collins, Mick Jagger  ואפילו הכומר והפוליטיקאי Al Sharpton. העלילה לא רק עוקבת אחרי המוזיקה של בראון אלא גם לנוכחות החברתית שלו ולאקטיביזם. הסרט עוקב אחרי חייו של בראון החל מעוני בילדות, דרך הופעותיו ב- Chitlin Circuit ועד להפיכתו לכוכב בינלאומי ענק. The Rise of James Brown מציג את החותם העצום שבראון השאיר על עולם המוזיקה ונותן הצצה לחייו של מי שכונה "האיש שעובד הכי קשה בתעשיית המוזיקה".

I Dream of Wires (2012)

הסרט הבא מוקדש לכל המפיקים והמפיקים לעתיד והוא עוקב אחרי ההיסטוריה וההתעוררות של הסינטיסייזרים האנלוגיים. במסעו אחרי ההיסטוריה של הסינטיסייזרים, הסרט מציג ראיונות עם מוזיקאים כגון Pere Ubu, Skinny Puppy, Throbbing Gristle ועד לאקדמאים כמו Terry Pandor וכמובן חובב הסינת' בין ימינו – דדמאוס. הסרט מספר איך הסינת' הצליח אך גם דעך בעקבות ההיצע הדיגיטלי והזול שהפך לנפוץ יותר.

 

20 Feet from Stardom (2013)

בדומה לסרט הקודם ברשימה – Seraching for Sugarman, הסרט הזה בוחן את אלה שמעולם לא קיבלו את התהילה וההכרה שלהם הם ראויים. הוא מעניק מבט מעמיק אל אמנים כמו Mary Clayton שנתנה את קולה לקלאסיקות רוק רבות כמו Gimme Shelter ו- Sweet Home Alabama ובוחן זמרים וזמרות אפרו-אמריקאיים רבים ששרו בלהיטים אך אף אחד לא באמת יודע מי הם. 20 Feet from Stardom זכה בפרס הגראמי לסרט המוזיקלי הכי טוב, והוא סרט שירתק אתכם למסך מהדקה הראשונה ועד לאחרונה.

This Was Tomorrow (2015)

פסטיבל טומורולנד, הוא לדעת רבים אחד מהפסטיבלים הכי מוצלחים אי פעם והמוביל במוזיקה האלקטרונית, אז כמובן שלתופעה שכזו חייבים גם לצרף סרט. הסרט לא מחדש יותר מדי לגבי הפסטיבל עצמו אלא מציג את סיפורם של מבקרים ומעריצים שהציבו את טומורולנד בראש סדר העדיפויות שלהם ועושים כל מה שביכולתם על מנת להגיע לשם. בנוסף, הסרט מציג ראיונות עם אושיות מוזיקה אלקטרונית מובילים כמו Nervo, Afrojack ו- Steve Aoki אשר מספרים על החוויה שלהם מההופעה בפסטיבל.

נושמים מוזיקה אלקטרונית?
הצטרפו אלינו באינסטגרם ובטלגרם לעדכונים, הטבות וידיעות בלעדיות לפני כולם.
מכורים ממש? הצטרפו לקהילת הרייברים של ישראל


שתפו את החברים

עשוי לעניין אותך

נשמח לשוחח אתכם

צרו איתנו קשר

07-777-84449

בימים א'-ה' בין השעות 10:00-20:30

x
נשמח לשוחח איתך

אנא מלאו את הפרטים ונדבר בהקדם