האם מועדוני העל בברלין עומדים בפני עתיד לא ברור? דיווח חדש מעיר המסיבות הגרמנית מתאר ירידה תלולה במספר האנשים שמגיעים לבלות בה. יו"ר התאחדות המועדונים בברלין, לוץ לייכסנרנג, מספר שכשליש מהתיירים שהגיעו לברלין לפני הקורונה היו למטרות של חיי לילה וזה הניב 1.6 מיליארד דולר מדי שנה.
בין השנים 2021-2022, 5.5 מיליון תיירים הגיעו לברלין, 30% פחות מהשנים שלפני הקורונה. אבל מסתבר שהקורונה היא לא הבעיה היחידה.
"יש לנו את האינפלציה, משבר אנרגיה ועלייה בשכר המינימום." מספר לוץ. ההתאחדות שלו מייצגת את המועדונים של ברלין. היא ממומנת ישירות על ידם ומשמשת כלובי בפני העיר והממשלה הפדרלית של ברלין. "יש פחות ביקוש כי פחות אנשים נמצאים בעיר. אנשים לא מבזבזים כל כך הרבה כסף בגלל האינפלציה. אלה זמנים מאוד קריטיים."
בעיה נוספת שהעיר ברלין מתמודדת איתה היא הדילמה של החדש מול הישן. מצד אחד, מה שמייחד את ברלין זה תרבות הטכנו, החופש והבניינים הישנים וההרוסים מהתקופה הסובייטית שהיום משמשים למועדונים, גלריות וכו'. מצד שני, עם העלייה ברמת החיים והמירכוז של ברלין בנוף האירופאי, מגיעים גם המשקיעים שרוצים להוריד את המבנים הישנים ולבנות גורדי שחקים ובנייני מגורים יוקרתיים. כמובן שלא כל דיירי השכונות מרוצים מהמועדונים שצמודים לבתים שלהם.
דיירת המתגוררת בסמוך למועדון הקיטקט המפורסם מתארת את מה שקורה באזור. "אתם צריכים לראות כמה לכלוך יש פה אחרי כל לילה. אף אחד לא מנקה ולאף אחד לא אכפת, יש פה רעש עד השעות הקטנות של הלילה. התלוננתי כמה פעמים למשטרה."
הדיג'יים המקומיים מצידם טוענים כי זה עניין של מי שהיה שם קודם. "הרי המועדון היה שם קודם, למה עליהם לא מגינים כמו שאם הדיירים היו שם קודם. המועדון היה שם קודם והתרבות היתה שם קודם וזה חשוב להגן על זה."
אחד המקומות שחווה ירידה בכמות האורחים הוא הברגהיין המפורסם (אולי בגלל זה מביאים את סקרילקס?). מועדון הטכנו המפורסם בעולם העלה לאחרונה את המחירים על מנת להתמודד עם הירידה בהכנסות. עם זאת, אם אתם חושבים שתוכלו להיכנס בקלות יתרה למקום אז ממש לא. בליינים שנחתו לביקור בעיר מספרים כי גם כאשר הגיעו בחמישי בלילה והתור היה ריק – עדין לא הכניסו אותם. אכן, ברגהיין זה בהחלט מקום מיוחד. התכוננו בהתאם.