פרוקוויל

יומן מסע: פסטיבל פרוקוויל בגרמניה

Nelly Weissfeld | 14.08.2023

שתפו את החברים

פסטיבל המוזיקה האלקטרונית הגדול ביותר בגרמניה סגר מהדורה שביעית מוצלחת ומטורפת. 225,000 מבקרים מ-40 מדינות שונות חגגו ורקדו למוזיקה של יותר מ-300 מפיקים ודיג'יים בינלאומיים. הפסטיבל הענקי אירח כמה מכוכבי המוזיקה האלקטרונית הגדולים בעולם דוגמאת קייגו, הצ'יינסמוקרס, ניקי רומרו, אפרוג'ק, טימי טראמפט, סטיב איוקי ועוד רבים וטובים. כתבת מגה טיקטס נסעה לבדוק את החזרה הגדולה של עיר השעשועים וחזרה עם כל המסקנות והטיפים.

 

מיקום

פרוקוויל מתקיים ממש ליד שדה התעופה הקטן WEEZE במערב המדינה ליד הגבול ההולנדי ומרחק של כ-40 דקות נסיעה ברכב מהעיר דיסלדורף. משם, תוכלו לקחת רכבת אל התחנה של העיר WEEZE ואז לקחת שאטל של 6 ק"מ. השאטלים השנה עבדו יפה מאוד ואפשר היה להגיע ולחזור לקמפינג או לפסטיבל בנוחות המרבית.

 

לינה

אפשרויות הלינה המרכזיות בפרוקוויל הן הקמפינג – BASE CAMP, "הגלמפינג" – הדלוקס או קומפורט קמפינג (רחוק מהכניסה של הפסטיבל אבל יש שאטל) וחבילות המלון. כמובן שאפשר למצוא גם באופן עצמאי דירה באחד מהכפרים באזור ולהגיע עם אופניים אך אלה כבר תוכניות למטיבי לכת.

 

מתחם הפסטיבל

הפסטיבל הגדול התחיל ביום שישי ופתח לא פחות מ-10 במות מרהיבות ומושקעות שפשוט הוציאו לנו את המילים מהפה. העיצוב, התכנון והסאונד היו ברמה מטורפת. ערכת הנושא של הפסטיבל היא כמעין "עיר" והמבקרים הם האזרחים, אז הכל מעוצב בהתאם. כיאה לפסטיבל בסדר גודל שכזה – תוכלו למצוא בו גם גלגל ענק! המתחם המרהיב כולל הפעלות רבות ומגוונות כמו קריוקי, משחקים, הפעלות עם פרסים ואפילו מגרש כדורסל. אם אתם אוהבים לגוון קצת את יום הפסטיבל שלכם ולא רק לרקוד כל היום אז אתם בטח תאהבו את פרוקוויל. הגרמנים אוהבים לשתות הרבה ולצערנו הברים היו מאוד עמוסים השנה (גם בגלל הפיקדון שתקראו עליו בפסקאות הבמות). מבחינת אוכל ניתן היה למצוא את כל גווני הספקטרום, מבשר כבד ועד לצמחוני ואף טבעוני. במקום אף נכח דוכן פיצה איוקי – כן כן, הפיצה המפורסמת בבעלות המפיק והדיג'יי המהולל.

פרוקוויל

הליין אפ

אחד הדברים הטובים ביותר בפרוקוויל זה בהחלט הליין אפ. נתחיל מזה שאם אתם לנים בקמפינג, יש לכם יום נוסף של מסיבות בחמישי עם שלוש במות! למסיבת הקמפינג השנה הגיעו w&w, מייק וויליאמס, LOST IDENTITY ועוד מבחר מפיקים ודיג'יים מעולים. טיפ – תעשו לעצמכם טובה וא-ל תשתו יותר מדי ביום הראשון כי זה יהרוס לכם את שאר הימים.

הליין אפ השנה היה עטור כוכבים מכל קצוות הספקטרום של המוזיקה האלקטרונית ובאמת העניק חוויה מדהימה לכל רייבר באשר הוא. החל מ-EDM פופולארי כמו סטיב איוקי, דימיטרי וגאס ולייק מייק וניקי רומרו, לכוכבי טכנו כמו קלנגקונסטלר ורייניר זונבלד וקלאסיקות אלקטרוניות כמו סקוטר המעולים. גם ויני ויצ'י (אבירם) נתן סט מצוין על הבמה הראשית והביא קצת כחול לבן לפסטיבל. מבחינה מוזיקלית, הפסטיבל הזה מספק את הסחורה באופן מדויק, עם שעות רבות של מוזיקה אלקטרונית מצוינת ומגוונת ו-10 במות שונות. השנה, הגיעו לפסטיבל כמה כוכבים שכמעט ואינם נראים בפסטיבלים באירופה – מפיק הטרופיקל האוס המהולל קייגו והצמד המטורף THE CHAINSMOKERS כבשו את הבמה הראשית והעניקו לצופים סטים מרהיבים. כמובן, שכל זאת עם במה ראשית מרהיבה ביופייה הכוללת מופע אורות מושקע מאוד.

אבירם סחראי ויני ויצ'י

הקמפינג

רשמתי את זה בשנה שעברה אז ברשותכם אני אחזור על זה כי זה נושא מאוד חשוב מאחר וישראלים רבים בוחרים באפשרויות הקמפינג. אז קודם כל אגיד – הקמפינג הוא לא לחלשים, הוא לא למי שאוהב לישון הרבה, למי שמתקשה לישון ולמי שרוצה להגיע לפסטיבל ברגע שהוא נפתח. הקמפינג של פרוקוויל הוא חוויה משל עצמה והיא מאוד אינטנסיבית. ראשית, יש רעש ללא הפסקה ומוזיקה שבוקעת מתוך בוקסות תעשייתיות שהמבקרים הגרמנים מביאים איתם (וכולם מביאים איתם). השכנים שלכם ינגנו מוזיקה ויעשו מנגל כל היום וכל הלילה אז תיקחו את זה בחשבון. ואם כבר חשבתם לישון עד מאוחר אז שימו לב שהפסטיבל עצמו ינגן לכם שיר בוקר טוב בגרמנית מתוך הרמקולים בשעה 7 בבוקר (!!!). הגרמנים מביאים איתם ה-מ-ו-ן ציוד ומשום מה, הם גם יושבים בקמפינג יותר ממה שהם הולכים לפסטיבל. למי שרוצה מסיבות כל היום וכל הלילה אז זה בהחלט חווית הקמפינג שיתאים לו. לשנים הבאות אני מקווה שהקמפינג ינסה לעשות אזור שקט יותר ללא בוקסות, לאנשים שרוצים חוויה קצת יותר שלווה.

במתחם תמצאו מקלחות בתשלום של טוקון אחד, שירותים, מגוון דוכני אוכל וציוד (ניתן לקנות ציוד קמפינג בפסטיבל עצמו) ואפילו סופרמרקט אמיתי בו תוכלו לשלם עם כרטיס אשראי. הסופר ענק ומאובזר היטב וזו בהחלט אחת הנקודות המגניבות והחזקות ביותר של הקמפינג. נקודה חשובה – אין נקודות חשמל רבות בקמפינג (חוץ ממספר שקעים במקלחות בו עומדות המוני בנות בתור עם המחליקים) ולכן חשוב להביא מטענים ניידים חזקים. למי שאין, כמובן שאפשר לקנות גם במתחם. בקמפינג היו גם קצת הפעלות כמו יוגה, תחרויות ועוד דברים חמודים אבל רוב האנשים פשוט ישבו באזור שלהם עם אותה חבורה שהם הגיעו איתה. רוב הסיכויים שעם הפעילויות, מעט שינה וליין אפ עמוס – אתם לא תספיקו חצי, אבל תהיו בטוחים שאתם לא היחידים.

יש לציין לטובה שבקמפינג של פרוקוויל אתם לא מוגבלים בכמות ובסוג השתייה שאתם יכולים להביא איתכם. בפסטיבלים בהולנד למשל, יגבילו אתכם לכמות מסוימת של אלכוהול ואף ידרשו כי הבקבוק יהיה חדש ואטום. כאן, תרגישו חופשי להביא גם 100 פחיות בירה (ויש כאלה שבהחלט עושים את זה). השנה ירד גשם בימי שבת וראשון אז למי שמגיע שנה הבאה תדאגו לאוהל טוב ועמיד למים.

פרוקוויל

תשלום ומחירים

כרטיס עם קמפינג רגיל לפסטיבל עלה 339 אירו וכניסה רגילה לשלושת הימים עלתה 229 אירו. כל הכרטיסים לאירוע השנה היו סולד אאוט. אמצעי התשלום השנה בפסטיבל היה באמצעות טוקונים שניתן היה לרכוש באמצעות מזומן או אשראי. טוקון אחד עלה 4 אירו ומי שרצה להחזיר את הטוקונים שנשארו לו בפסטיבל יכול היה לעשות את זה באחד מהדוכנים הפרושים במתחם. רוב הפסטיבלים בעולם לא יתנו לכם להחזיר טוקונים שכבר נקנו (הולנד למשל) אז זו עוד נקודה מאוד חיובית להפקה.

 

פיקדון

השנה, אם רציתם לקנות שתייה, הייתם צריכים לתת חצי טוקון פיקדון על הכוס או על הפחית וכאשר החזרתם הייתם מקבלים חזרה או פשוט לא משלמים עוד פיקדון על השתייה הנוספת. הדרך הזאת הוכיחה את היעילות שלה והרצפות במתחם היו נקיות ומסודרות. בלי כוסות פלסטיק חד פעמיות שזרוקות בכל מקום ועם עזרה אמיתית לאיכות הסביבה. בשנה שעברה, כדי להחזיר פחית הייתם צריכים להחזיק בטוקון מיחזור והדבר לא ממש עבד. השנה, הפסטיבל החליט לשנות את זה וכל הכבוד על כך.

 

קהל

על אף שהפסטיבל באמת מנסה לקרוץ לקהל בינלאומי ואכן יש מבקרים מ-40 מדינות שונות, ההוויה של האירוע היא מאוד מאוד מאוד גרמנית. בעיקר בקמפינג. מי שמצפה להכיר שם המוני חברים בינלאומיים ולשבת במעגל עם רייברים מכל קצוות תבל, צפוי להתאכזב. רוב הגרמנים בפסטיבל מגיעים בחבורות גדולות של גם יותר מעשר איש והם כולם מכירים אחד את השני מכתה ב' והדבר האחרון שמעניין אותם זה להכיר אנשים חדשים. מבחינת אנגלית, המון אנשים צעירים בגרמניה לא מדברים אנגלית ברמה גבוהה ולכן יש להם עוד פחות חשק לדבר איתכם. לכן, מי שבאמת מחפש רק את המוזיקה ומגיע עם חבורה מהבית, אז הכל טוב. אבל קחו בחשבון שאם אתם באים לבד ומצפים למצוא חברי נפש – אל תתפלאו אם לא יקרה הדבר. כמובן מי שמגיע ממלונות או מערים ורק רוצה להנות מפסטיבל איכותי ומוזיקה טובה וחברויות עם אנשים זה דבר שפחות מעניין אותם, אז פרוקוויל זו אופציה מעולה. יש לציין שרוב האנשים באירוע היו מאוד אדיבים ומנומסים ולא נראו התנהגויות גסות רבות או הטרדות למיניהן. במקום נכחו מאבטחים, סדרנים ושוטרים רבים ובהחלט השרו אווירה חיובית של ביטחון.

 

לסיכום,

פרוקוויל הוא בהחלט אחד מאירועי המוזיקה האלקטרונית השווים ביותר בגרמניה ואף באירופה. המחיר לעומת מה שמקבלים שווה מאוד והליין אפ מעניק למבקר חוויה יוצאת מן הכלל. פרוקוויל הוא פסטיבל צעיר וזו היתה רק המהדורה השביעית שלו (עם הפסקת קורונה של 3 שנים) ולכן יש עוד הרבה דברים שמשתנים והפסטיבל גדל ומשתפר מדי שנה. כמו שציינתי, אנחנו בהחלט מקווים שההוויה של האירוע תהפוך בשנים הבאות ליותר בינלאומית ותעניק אווירה יותר חברותית בקמפינג ושאולי יבנו אזור קצת יותר שקט לרייברים הוותיקים מביננו. הפסטיבל עצמו מהמם ומעוצב בצורה מדהימה ופשוט כיף להסתובב ולהתרשם מהעבודה הקשה שמושקעת בכל שנה באירוע. בהחלט ניתן לראות את הארגון המדוקדק ואת הרמה הגבוהה של המחשבה בכל הפרטים הקטנים ועל זה הם בהחלט ראויים לציון. הפקות איכותיות שכאלה נותנות לנו חשק לבוא לעוד אירועים והופכות את החוויה המוזיקלית לטובה בהרבה.

נתראה בפרוקוויל 2024 ?

 

נושמים מוזיקה אלקטרונית?
הצטרפו אלינו באינסטגרם ובטלגרם לעדכונים, הטבות וידיעות בלעדיות לפני כולם.
מכורים ממש? הצטרפו לקהילת הרייברים של ישראל

קראו עוד על:

שתפו את החברים

עשוי לעניין אותך

נשמח לשוחח אתכם

צרו איתנו קשר

07-777-84449

בימים א'-ה' בין השעות 10:00-20:30

x
נשמח לשוחח איתך

אנא מלאו את הפרטים ונדבר בהקדם