טומורולנד

אוהבים מוזיקה רועשת? כדאי לכם לקרוא את המחקר הזה

Nelly Weissfeld | 14.12.2023

שתפו את החברים

מחקר חדש קבע כי רבע מכלל האנשים בני 35 ומטה סובלים מירידה בשמיעה. אוהבים מוזיקה רועשת ולא רוצים לשים אטמי אוזניים במסיבות? אולי הכתבה הבאה תשנה את דעתכם.

יותר מ-1000 איש בני 16 עד 35 השתתפו במחקר ה- SPEECH IN NOISE אשר ארך כארבעה חודשים. על פי הנתונים שנאספו, ל- 24% מהמשתתפים נמצא אובדן שמיעה ולעוד 19% יש סימנים אפשריים של נזק לשמיעה.
בסך הכל, 47% מהנבדקים אובחנו עם "גיל שמיעה" גבוה בהרבה מגילם הביולוגי, עם הבדל ממוצע של כ-13 שנים. יותר ממחצית הנבדקים העידו כי לאובדן השמיעה היתה השפעה שלילית על החיים שלהם.

המחקר נעשה על ידי האפליקציה EARGYM אשר עוזרת לאמן את האוזן ולעזור לאנשים לשמוע בתנאים קשים. האפליקציה נוסדה בשנת 2020 על ידי המנכ"לית לשעבר של ארגון הבריאות הבריטי, NHS, אמנדה פילפוט והדיג'יי – אנדי שנק. לפני שהם יסדו את האפליקציה, שניהם אובחנו עם אובדן ביכולת השמיעה.

"אובדן שמיעה הוא בעיה בהתהוות בשביל אנשים צעירים. רובנו נחווה איזשהו סוג של אובדן שמיעה במהלך החיים שלנו, אבל זה מדאיג במיוחד לראות כמות בלתי צפויה של אנשים צעירים שדואגים לגבי השמיעה שלהם ומדווחים על קשיים." אמרה פילפוט בראיון ל –MUSIC TECH.
"החדשות הטובות הן שניתן למנוע אובדן שמיעה ואנחנו יכולים לקחת צעדים פרואקטיביים בשביל לשמר ולשפר את השמיעה שלנו בכל גיל. מחקרים מראים שעל אף שהאוזן עצמה איננה יכולה להשתפר ללא מכשירים, זה אכן אפשרי ללמד את המוח להגיב לגירוי שמיעתי מסוים דרך אימונים קבועים."

המודעות ההולכת וגוברת להגנה על האוזניים הולכת מתפשטת בתעשיית המוזיקה. אם בעבר אטמי אוזניים במסיבה היה נחשב "מעפן" והייתם מקבלים גיחוך מהחברים, היום כבר כולם מבינים את הסכנה. פסטיבלים ואירועים גדולים מזהירים את הקהל מפני הסאונדים הגבוהים ומבקשים לבוא עם אטמים (חלקם אף מוכרים באירוע). פלטפורמת כרטיסי היד שנייה המצליחה, TICKETSWAP, עשתה מחקר בחודש מרץ בשיתוף איגוד שמיעה בריטי והתוצאות היו עגומות עד מאוד. לא פחות מ- 50% מקהל חובבי ההופעות והפסטיבלים נמצאים בסכנת אובדן שמיעה.

נתונים נוספים מגיעים מה- BRITISH MEDICAL JOURNAL, אשר קבע כי כ- 1.1 מיליארד אנשים ברחבי העולם עלולים לפתח אובדן שמיעה קבוע בעקבות האזנה לא תקינה בשעות הפנאי. רבע מאלה הם כתוצאה מהאזנה באוזניות בווליום גבוה ו-48% מחשיפה לרעש חזק באירועים.

כל אלה רק מחזקים את העובדה שהמוזיקה הרועשת שאנחנו שומעים, ממש לא נכנסת באוזן אחת ויוצאת מהשנייה. הצלילים החזקים האלה עושים את הנזק שלהם בגוף שלנו, בין אם זה מיידית אחרי האירוע או במהלך השנים. תעשו לעצמכם טובה, תגנו על הבריאות ותרכשו לעצמכם זוג אטמי אוזניים. גם האטמים הכי זולים שיש בסופר פארם יעזרו לכם, אבל כמובן שאפשר להשקיע ולקנות מוצרים איכותיים שמעניקים חוויה והגנה טובה יותר.

העיקר הבריאות, חברים 😊

 

תמונה ראשית: Samuel Rios

נושמים מוזיקה אלקטרונית?
הצטרפו אלינו באינסטגרם ובטלגרם לעדכונים, הטבות וידיעות בלעדיות לפני כולם.
מכורים ממש? הצטרפו לקהילת הרייברים של ישראל


שתפו את החברים

נשמח לשוחח אתכם

צרו איתנו קשר

07-777-84449

בימים א'-ה' בין השעות 10:00-20:30

x
נשמח לשוחח איתך

אנא מלאו את הפרטים ונדבר בהקדם