צ'ק ליסט: מה חייב לבדוק לפני שסוגרים פסטיבל ?

Nelly Weissfeld | 6.11.2018

שתפו את החברים

פסטיבלי מוזיקה הם אחד מהחוויות הכי כיפיות שאפשר לבקש. המוזיקה, האנשים וההתרגשות הם רק חלק מקטן מהקסם האולטימטיבי של פסטיבלים.
אבל לא הכל בחיים הוא מושלם, ולצערינו גם לא פסטיבלים. לכל פסטיבל יש את היתרונות והחסרונות שלו. לפעמים זה מורגש יותר ולפעמים זה מורגש פחות, ולנו בתור מבקרים יש את החובה לבדוק את הפסטיבל שאנחנו הולכים אליו. בסופו של דבר, פסטיבלים זה לא תחביב זול וחשוב מאוד לבדוק האם הפסטיבל הזה הוא מה שאתם מחפשים.
אז לפני שאתם סוגרים כרטיס, קבלו את המדריך המלא איך לא לטעות עם פסטיבל.

אפטרמובי

אחת הדרכים הטובות ביותר להבין את האווירה של הפסטיבל היא האפטרמובי. אז נכון, רוב הדברים שם מבוימים ומצולמים בזווית הנכונה. אבל, הרבה פעמים האפטרמובי ילמד אתכם על סוג הפסטיבל, סוג הקהל, ההופעות ואפילו הלבוש. תנו מבט באפטרמובי ותראו אם זה מה שאתם מחפשים.

גיל

בהרבה פסטיבלים בעולם אין הגבלת גיל וזה נחשב לאירוע לכל המשפחה. לפעמים, אם הפסטיבל הוא סופ"ש עם קמפינג אז יום שבת יהיה מגיל 18 אבל יום ראשון יהיה לכל המשפחה. יש אנשים שזה לא יפריע להם, אבל יש גם אנשים שלא ממש יאהבו לרקוד ולהשתכר ליד ילדים בני 10 וסבתות. אז תמיד תבדקו מה הגיל המותר שמופיע באתר הרשמי.

דרכי הגעה

יש פסטיבלים שמתקיימים בלב העיר ויש כאלה שמתקיימים באמצע יער בשומקום. תמיד תתכננו איך תגיעו ותלכו משם. תבדקו אם יש שאטל או אוטובוס, אם יש אוטובוס פעם בשעה אז זה כבר מועד לפורענות וייתכן שגם לא תעלו עליו. בעבר היו מקרים שאנשים לא הצליחו להגיע לפסטיבל אחרי גם 5 שאטלים. אז חשוב מאוד לבדוק דרכי הגעה ועזיבה לפני שסוגרים כרטיס.

ליין אפ

מי מופיע? אז אולי יש שם מוכר אחד אבל תבדקו אם שאר השמות מנגנים את המוזיקה שאתם אוהבים ואם שווה לכם להשקיע את כל הכסף הזה בשביל רק אמן אחד שאתם מעריצים.

סגנון הפסטיבל

בדקו מה סגנון הפסטיבל, וזה חשוב מאוד אם אתם בחו"ל ולא מכירים את האזור או אף אחד שהולך לשם. כבר קרה בעבר שאנשים הלכו בטעות לפסטיבל המיועד אך ורק לקהילה הגאה, אז כמובן שהכל טוב ויפה אבל אם זה לא מה שחיפשתם אז חבל על הכסף.

שעות

תעשו לעצמכם טובה ותבדקו זמנים. יש פסטיבלי יום ויש פסטיבלי לילה ויש אפילו פסטיבלי חצי יום וחצי לילה. תסתכלו בדיוק מתי הפסטיבל מתקיים בשביל שלא תסגרו בטעות פסטיבל על כרטיס הטיסה שלכם הביתה.

מזג אוויר

בפסטיבלים כמו טומורולנד שאליהם קונים כרטיסים חצי שנה מראש, אין כמובן דרך לחזות מה יהיה מזג אוויר באותו סופ"ש בבלגיה. אבל, פסטיבלים אחרים שמתקיימים באוויר הפתוח שאליהם אין ביקוש מטורף, תמיד תפתחו את תחזית מזג האוויר כ-10 ימים לפני. פסטיבלים פתוחים תלויים מאוד במזג האוויר ולפעמים אם מזג האוויר נראה רע – תוכלו לקנות כרטיס יד שניה גם במחצית המחיר. ולחילופין, אם מזג האוויר הוא איביזה אז אתם גם תשלמו יותר כי כל הכרטיסים ייגמרו.

מצב הכרטיסים

ואם כבר ציינו כרטיסים. אז כמו שנאמר קודם, פסטיבלים כמו טומורולנד ואולטרה נמכרים גם חצי שנה לפני. אבל כרטיסים לפסטיבלים קטנים יותר ומוכרים פחות יכולים להיגמר שבוע לפני ולפעמים לא להיגמר בכלל. תבררו לפני מה מצב הכרטיסים השנתי של הפסטיבל ותחשבו את הסיכוי שלכם אם תרצו לחכות עם הרכישה לרגע האחרון או לא, כמובן שזה משתנה בכל שנה אבל בסה"כ אפשר לחשב סיכויים די טובים.

תשאלו אנשים

מכירים מישהו שהולך לפסטיבל? ראיתם באטנדינג את אחד מחברי הפייסבוק? זרקו לו הודעה ותשאלו אם הוא יכול לתת לכם טיפ או שניים לגבי הפסטיבל. מישהו שהיה בשנים הקודמות יכול לתת לכם הרבה מאוד רעיונות ועצות שיחסכו לכם הרבה מאוד כסף.

להיזהר מחברים מבריזנים

אם אתם לא תלויים בחברים שלכם ואתם יכולים להתחבר עם כל אחד אז הכל טוב ויפה. אבל אם אתם מאלה שלא הולכים לשירותים בלי החבר\ה, תיזהרו לסגור כרטיס עם חבר מבריזן. לכולנו יש כזה, ההוא שאף אחד לא בטוח שהוא בא ולא סומכים עליו בכלום. חבל שתדפקו בגלל שחבר לא הגיע, ראו הוזהרתם!

נושמים מוזיקה אלקטרונית?
הצטרפו אלינו באינסטגרם ובטלגרם לעדכונים, הטבות וידיעות בלעדיות לפני כולם.
מכורים ממש? הצטרפו לקהילת הרייברים של ישראל

קראו עוד על: ,

שתפו את החברים

נשמח לשוחח אתכם

צרו איתנו קשר

07-777-84449

בימים א'-ה' בין השעות 10:00-20:30

x
נשמח לשוחח איתך

אנא מלאו את הפרטים ונדבר בהקדם