המפיק והדיג'יי ההולנדי אגדי ארמין ואן ביורן הקים את תוכנית הרדיו A State of Trance בשנת 2001 ומאז היא הפכה לאחת מתוכניות המוזיקה האלקטרונית המשמעותיות והטובות ביותר בתעשייה. מדי שבוע ולאוזני מיליוני מאזינים ברחבי העולם, ארמין מנגן מוזיקה חדשה, מארח אמנים מובילים לסטים באולפן, מראיין אורחים וכל זאת בשידור ישיר בוידאו מהאולפן המהמם שלהם בהולנד.
מה שמיוחד לגבי ASOT זה שהיא הפכה במהרה למותג בפני עצמו ומלבד להיותה תוכנית רדיו, היא גם משמשת שם לבמות הטראנס של ארמין בפסטיבלים שונים, מסיבות ברחבי העולם וכמובן פסטיבל הדגל בעיר אוטרכט שבהולנד.
הפסטיבל מתקיים מדי שנה בחודש פברואר וחוגג את יום ההולדת של התוכנית האגדית, Asot מושך אליו קהל מעריצים נאמן מכל רחבי העולם שבאים לחגוג את התוכנית ששינתה תעשייה שלמה.
השנה, התקבצו למעלה מ-35,000 אוהבי טראנס מכל רחבי תבל לרגל יום הולדתה ה-950 של התוכנית האהובה. האירוע החל ביום שישי במסיבת חימום באמסטרדם וביום שבת כולם נסעו דרומה לעיר אוטרכט בשביל אירוע הדגל.
פסטיבל אסוט השנה היה סולד אאוט לגמרי אך למזלם של הרבה מעריצים, ניתן היה לרכוש כרטיסים רבים דרך אתר ה-Ticketswap אשר שיתף פעולה עם האירוע על מנת להבטיח שאנשים לא יקנו כרטיסים מזויפים באמצעות פלטפורמות אחרות. למי שלא יכול היה להיות בפסטיבל התנחם בשידור ישיר שהתקיים מהאירוע.
הפסטיבל התקיים במרכז הכנסים "ירבורס" שנמצא ממש מול תחנת הרכבת, כך שההגעה למקום היתה פשוטה ונוחה. כבר בתחנות הרכבת השונות במדינה, נראו המוני מעריצים בדרכם לאירוע המטורף, עם חולצות של ארמין ונצנצים על הפנים, פותחים פחיות בירה ומדברים עם שאר הקהל המאושר.
הפסטיבל כלל 5 במות שונות אשר אירחו מפיקים שניגנו טראנס משלל הסוגים, החל מפרוגרסיב ועד לפסיי. הליין אפ כלל אמני על כגון מרקוס שולץ, אנדרו ראייל, עלי & פילה, ג'וסיפה אוטביאני ועוד רבים אחרים.
מבחינה הפקתית, האירוע היה מחושב ומושקע, הארגון היה מצוין ואפשר היה להרגיש כי להפקה אכפת מאוד מהקהל. הכניסה היתה מהירה, בכניסה היו המון לוקרים קטנים וגדולים לטובת הקהל, הברים עבדו זריז ודיילים אף הוצבו באזורים שונים על מנת לתת מענה למעריצים.
A State of Trance הוא ללא ספק אחד מפסטיבלי הטראנס הטובים ביותר בעולם, בשנה הבאה התוכנית תחגוג את יום הולדתה ה-1000 ועיני כולם נשואות לעבר ארמין והתוכניות שלו לאירוע הגדול.
נתראה שנה הבאה? ברור.