שנים לא קלות עוברות על תעשיית המועדונים והפסטיבלים. אחרי יותר משנתיים של מגפת הקורונה, הגיעו המיתון והמלחמות ברחבי העולם. יותר ויותר אנשים מוותרים על יציאות מסיבות מגוונות, והתוצאות ניכרות על פני הרחבות. בצעד מפתיע ומצער, המועדון הברלינאי הוותיק, ווטרגייט, סוגר את שעריו לאחר 22 שנות פעילות. המקום המהולל, שהחל את דרכו כמועדון דראם אנד בייס, יפיק את המסיבה האחרונה שלו בערב השנה החדשה.
בהצהרה שפורסמה, הנהלת המועדון ציינה שההחלטה "לא הייתה פשוטה", אך הוחלט שלא להאריך את חוזה השכירות לשנת 2025.
בראיון לעיתון Berliner Zeitung, אחד המייסדים, אולריך וומבאכר, ציין שיש מספר סיבות לסגירה המפתיעה. לחץ כלכלי בעקבות האינפלציה, מחירי האנרגיה הגבוהים, דור צעיר שמעדיף אירועים באוויר הפתוח מאשר מועדונים, תעריפי אמנים גבוהים ומיעוט בטיסות זולות שבעבר משכו תיירים רבים לעיר.
ווטרגייט המפורסם ממוקם סמוך לגשר אוברבאום ברובע קרויצברג הפופולרי, והקומה התחתונה שלו משקיפה על נהר השפרה (Spree). המועדון נוסד בשנת 2002 על ידי וומבאכר, סטפן האק וניקלאס אייכשטד. לאורך השנים הפך המועדון לאחד מהמקומות הכי טרנדיים, עם ליין-אפ מדוקדק שאירח את מיטב אמני ההאוס והטכנו בעולם. קהל המסיבות הגיע מכל רחבי העולם, והשנה ווטרגייט אף נכנס למקום ה-34 בסקר 100 המועדונים המובילים בעולם של מגזין DJ Mag.
וומבאכר ציין שהקורונה גרמה לאנשים לשנות את הרגליהם – להישאר יותר בבית או לצאת בעיקר לפסטיבלים, מה שמשפיע ישירות על המועדונים הסגורים. נושא נוסף שעלה בראיון היה תדמית הסמים שדבקה במועדונים הברלינאים, ובעיקר באזור קרויצברג, שמהווה לטענת הבעלים, סיבה להתרחקות תיירים מהאזור. לאחר הקורונה הייתה הזדמנות למתג מחדש את העיר, אך היא לא מומשה.
ווטרגייט הוא המועדון השני שהודיע על סגירה בברלין תוך פחות מחודש. מועדון Wilde Renate הודיע שבשנת 2025 יסגור את שעריו לאחר 18 שנות פעילות, בעקבות חוסר הסכמה על תנאי השכירות בנכס. בנוסף, מספר מועדונים נוספים באזור אוסטקרויץ נמצאים בסכנה בשל תוכניות להרחבת כביש.
וומבאכר ציין שלמרות שהממשלה משקיעה כ-947 מיליון אירו בתרבות בברלין, שהטכנו שלה הוכר גם כמורשת עולמית של אונסק"ו, התעשייה משתנה במהירות, וקשה לתכנן לטווח ארוך. בכירי אגודת תעשיית הלילה המקומית דורשים מהממשלה להטיל הגבלות על שכר הדירה של נכסים מסחריים, במטרה להציל מועדונים רבים מתנאים כלכליים בלתי אפשריים.